Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i żółtka i ubijać dalej. Do masy dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec w piekarniku około 50 minut w 180 stopniach.Następnie rozpuścić i ostudzić galaretki: porzeczkową, cytrynową, wiśniową, wiśniową z cytrynową. Do każdej z nich należy dodać 1/3 kubeczka jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać. Biszkopt kroimy na pół. Gdy wystygnie wykładamy wiśnie i zalewamy gęstniejącą porzeczkową galaretką. Gdy stężeje wylewamy cytrynową galaretkę a na nią czerwoną porzeczkę. Na koniec wylewamy wiśniową galaretkę i kładziemy biszkopt. Na wierzchu układamy brzoskwinie pokrojone w księżyce i zalewamy galaretką wiśniowo- cytrynową.
Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !