Sposób przygotowania

Ciasto
ubić pianę z białek, dodając 2 łyżki cukru, dodać żółtka, utarte z resztą cukru, mąki, cukier waniliowy i wymieszać. 2 tortownice o średnicy 24 cm i 26 cm, wysmarować masłem, przelać ciasto i piec 40 minut w 180 stop.

Blaty przekroić w poprzek. Mleczko kokosowe gotować z cukrem do uzyskania syropu, ostudzić, dodać rum. Nasączyć krążki biszkoptu syropem i przełożyć bitą śmietaną.

Na dużych blatach ułożyć małe. Tort posmarować bitą śmietaną.
Udekorować według uznania

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !