Sposób przygotowania

Rozgrzać masło do gęstości śmietany, dodać 25 dkg cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrobić. Ubić pianę i dodać do ciasta lekko mieszając. Ciasto podzielić na połowę. Jedną część wymieszać z kakao. Kłaść na przemian warstwami do natłuszczonej formy. Piec 1, 5 godz w średnio gorącym piekarniku.
Polać gotową polewą i posypać wiórkami .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Brzmi ciekawie i oryginalnie
  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !