Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ew. oskrobać, ugotować. Po przestudzeniu poprzekrawać na połówki albo ćwiartki. Sałatę i koperek opłukać i dokładnie osączyć. Boczek pokroić w kostkę albo paseczki, zrumienić na rozgrzanej patelni, przełożyć na talerz a do wytopionego tłuszczu dodać olej i podsmażyć na złoto ziemniaki. Pod koniec smażenia dodać z powrotem boczek i posiekaną w kosteczkę cebulę, smażyć chwilkę aż ta się zeszkli. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach rozłożyć po trochu sałaty, na to ziemniaki. Na gorącą patelnię z tłuszczem po smażeniu wlać ocet zmieszany z 3 łyżkami wody a gdy zawsze i nieco odparuje polać tym sosem sałatkę. Posypać pokruszonym serem i listkami koperku. Podałam z konfiturą żurawinową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Warto by spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mniam mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wypróbuję na pewno:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !