Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wędzone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
czosnek roztarty
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wędzone

Żeberka przerąbać w poprzek na 2-3 pasy, natrzeć solą z przyprawami, ułożyć ciasno w garnku i przechować w temp. pokojowej 1 dzień, a następnie wynieść do piwnicy. Po 7 dniach żeberka wyjąć osuszyć i uwędzić w chłodnym dymie. Przechowywać w chłodnej spiżarni, zawieszone i osłonięte papierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak