Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanka
drożdże 1/2 kostka
mleko 2 szklanki
jaja 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej do smażenia
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

W mleku rozpuścić drożdże. Do mąki dodajemy sól, jajka. Dodajemy mleko z drożdżami i wyrabiamy. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie zamieszać, dodać pokrojone w plasterki jabłka lub np. borówki. Kłaść łyżką na gorący olej. Posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak