Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbić przez folię, posolić i obficie oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Przyprawione kotlety panierować kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Podawać z surówką.
Kotlety panierować bezpośrednio przed smażeniem żeby panierka nie zwilgotniała i później nie odstawała od mięsa.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Robię podobne kotleciki. Smakują doskonale:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne są takie kotleciki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetyczne schabowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają przepysznie! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    dobre ale rzadko robi? bo si? przypalaj?
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    proste i smaczne;)Czy można chcieć czegoś więcej?:)
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    ale rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Smaczna_B, dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !