Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja z sosem beszamelowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Filet z mintaja w towarzystwie sezonowych warzyw, pod pierzynką z sosu beszamelowego. Pyszny i pożywny obiad dla całej rodziny!

Składniki:

filet z mintaja 2 sztuki
fasolka szparagowa 8 sztuk
brokuł 0.5 sztuki
marchewka 2 sztuki

Sos beszamelowy

mąka 2 łyżeczki
mleko 0.75 szklanki
żółty ser 100 gramów
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja z sosem beszamelowym

1. Robimy sos w garnuszku kolejno dodając: masło, mąka, mleko i ser. Zagotowujemy ciągle mieszając na małym ogniu.

2. Warzywa oczyszczamy i gotujemy tak, aby były niezbyt miękkie. Filety solimy i posypujemy przyprawą do ryb.

3. 3/4 warzyw układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, kładziemy na nie filety, a na górę pozostałe warzywa.

4. Zalewamy sosem beszamelowym.

5. Zapiekamy 20 minut pod przykryciem i kolejne 15 minut bez przykrycia aż zapiekanka się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 03.10.2011 14:34
rybkę uwielbiam
szajba2 20.09.2011 16:40
mintaja lubię ale bez sosu
kielcok1 13.08.2011 20:22
lubię rybki
marcia71 09.07.2011 14:08
mniam
rakow2
rakow2 19.03.2011 15:48
uwielbiam ryby
Adamorek 11.02.2011 16:03
zaraz zrobię
iwa643 24.09.2010 07:18
bedzie dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak