Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka kapuściano paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku
cukier do smaku
oliwa do skropienia
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt
kapusta 1 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka kapuściano paprykowa

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Kapustę poszatkować.
Natkę umyć, osuszyć i pokroić.
Wszystkie warzywa umieścić w misce, posolić i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie doprawić pozostałymi przyprawami do smaku i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 01.10.2011 09:07
Tak, a jak jest świeża i niedroga papryka to ładuję ją do wszystkiego
Sarenka 01.10.2011 08:27
Fajne są takie suróweczki, do obiadu i nie tylko.
eli_555 25.11.2010 22:58
Kolorowa i pyszna.Same witaminki.
Smakosz6 19.09.2010 23:26
ale kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak