Sposób przygotowania

Kiełbasę obrać i pokroić w plasterki, porę pokroić w krążki oraz paprykę w kostkę i wszystko razem podsmażyć. ugotować ryż w osolonej wodzie ok 8 minut. Po ostudzeniu ryż należy wymieszać z warzywami i połową bulionu doprawić przyprawami (solą, pieprzem, papryką), włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem. Natępnie należy polać to śmietaną z serem i jajkiem oraz pozostałym bulionem. Zapiekać ok 30 minut 180 stopni i posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam zapiekanki i chyba się skuszę na wypróbowanie czegoś pysznego :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    SUPER smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !