Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabełki wiśniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
proszek do pieczenia łyżki 2
twaróg 250 (półtłusty)
cukier puder 0,5

Przepis i sposób przygotowania na: Diabełki wiśniowe

Zagnieść ciasto z mąki. Zawiń w folię i co najmniej na 30 minut odstaw ciasto do lodówki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość ok 5mm. Następnie wycinaj z ciasta kwadraty. Na środku każdego kawałka ciasta układaj wiśnie i zawijaj rogaliki. Po zakończeniu zawijania ułóż rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 180 stopni na ok 30 minut. Po ostudzeniu rogalików przygotuj lukier. wymieszaj cukier puder z sokiem z wiśni. Polej ciastka lukrem i pozostaw do zastygnięcia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.06.2011 21:16
im pycha
zuzanna6 27.09.2010 09:18
świetne na coś słodkiego do kawy
agata1722
agata1722 27.09.2010 06:56
super i nazwa ciekawa
Matik 18.09.2010 23:15
super
gacopierz23 18.09.2010 15:09
Uwielbiam ciateczka
christopher1 14.08.2010 11:20
Bardzo smaczne polecam super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak