Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z żołądków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
śmietana 1-2 łyżki
żołądki drobiowe 1/2 kg
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z żołądków

Żołądki należy ugotować podlewając bulionem.Przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Cebule siekamy i dusimy razem z żołądkami około 20 -30 minut.Dodajemy śmietanę i mąkę wtedy sos nam zgęstnieje gotujemy jeszcze na małym ogniu przez1 0 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak