Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
woda letnia 1/2 szklanki
mąka 700 g
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
mięso mielone 3/4 kg
słonina 20-30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
cebulka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięsko mieszamy z bułką. Solimy do smaku. Dodajemy sporo pieprzu i jedno jajko. podsmażamy na patelni. Do mąki dodajemy masło, najlepiej rozpuszczone, dodajemy odrobinkę wody i soli. Ciasto wyrabiamy i rozwałkowujemy. Wycinamy kółeczka szklanką , nakładamy farsz i lepimy pierogi. Rzucamy na wrzątek. Ze słoninki przyrządzamy dobrze każdemu znane skwarki. Można również podsmażyć cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 13.08.2010 13:21
Moje ulubione:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak