Sposób przygotowania

Elementy kaczki dobrze wypłukać z krwi. Do dużego garnka nalewamy zimna wode, wrzucamy kosci, solimy i gotujemy przez ok. 50 minut na średnim, ale niewielkim ogniu. Warzywa , obieramy, myjemy i kroimy: Marchew, pietruszke i cebule w kostke, selera w paski, łodygę brokula w kostke, natomiast roze, dzielimy na mniejsze porcje, pora w plastry, z brukselki odcinamy twardsze czesci i zewnętrzne, brzydsze listki. Ryz przeplukac. Do gotującej wody (po 50minutach gotowania kosci z kaczki), dodajemy marchew, cebule i pietruszke, vegete, pieprz, gotujemy ok. 10minut i wrzucamy lisc laurowy, seler, por, brokul, brukselke i ryz, gotujemy przez 20 minut, pod przykryciem do miękkości warzyw, po czym doprawiamy do smaku, zdejmujemy pokrywke z garnka i nie pozostawiamy na goracym palniku (aby ryz nam się dalej nie sparzal).

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam takie zupki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jarzynowe zupy lubię bardzo - ciekawi mnie czy wywar na kościach kaczki ma jakiś szczególny smak? nigdy nie gotowałam...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Jarzynowa-moja ulubiona.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dpbra zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !