Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA Z FARSZEM SZPROTKOWYM I RZEŻUCHĄ

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 szt
szprotki 1 opakowanie
Musztarda sarepska Prymat 0,5 łyżeczki
majonez 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
rzeżucha 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA Z FARSZEM SZPROTKOWYM I RZEŻUCHĄ

1/Jajka obrać i przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka i opłukać białka, osuszyć. Żółtka, odsączone z oleju szprotki i resztę składników dobrze rozgniesć widelcem lub blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać jajka. Schłodzić w lodówce. Po wierzchu ozdobić świeżą rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 10.04.2015 19:01
idealne jajka
dollce 10.04.2015 18:12
takich jeszcze nie jadłam - fajna propozycja
Edith85 10.04.2015 17:59
ładnie podane
Justi2401 10.04.2015 16:55
Pyszne :) Uwielbiam jajka faszerowane w każdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak