Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII

5.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Rybę można smażyć, piec i oczywiście grillować! Ten przepis na grillowanego pstrąga w folii, jest bardzo prosty, a za razem efektowny! Rybka pięknie prezentuje się na stole, a smakuje jeszcze lepiej!

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
masło 2 łyżki
natka pietruszki 0,5 peczka
czosnek
cytryna
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
tymianek
majeranek
rozmaryn
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII

Kroki postępowania

1
1/ Ryby oskrobać z drobnej łuski i opłukać. Masło rozetrzeć z siekaną natką pietruszki i pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Krok 1 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII foto
2
2/Oczyszczone ryby napełnić masłem, dodać kilka gałązek ziół i plaster cytryny rozcięty na pół. Rybę natrzeć solą lub przyprawą.
Krok 2 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII foto
3
3/ Błyszczącą stronę folii nasmarować olejem i owinąć szczelnie ryby (każdą osobno)
Krok 3 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII foto
4

4/Owinięte ryby grillować ok 10 min z jednej i 10 min z drugiej strony.

Krok 4 - GRILLOWANY PSTRĄG W FOLII foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.04.2015 20:20
bardzo lubię dania z pstrąga
monika141 10.04.2015 18:58
pyszna i zdrowa rybka
Barbara777 10.04.2015 17:44
świetna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak