Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
jabłka 2 szt
cebula 3 szt
majeranek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
mąka pszenna 1-2 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM

Kroki postępowania

1
1/ Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i wymoczyć w wodzie ok 15 min. Następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelnie dodać olej, wątróbkę i pokrojoną w kosteczkę cebule. (nie solić)
Krok 1 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM  foto
2
2/ Chwilę obsmażać aż cebula stanie się szklista.
Krok 2 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM  foto
3
3/ Lekko podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka i dodać obrane i pokrojone w dowolny kształt jabłka oraz 2-3 łyżki wody. Wszystko razem dusić do miękkości. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz dodać otarty majeranek i skropić sokiem z cytryny. Całość można zaprawić mąką jeżeli sos będzie zbyt rzadki.
Krok 3 - WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.04.2015 18:11
pyszne danie podano do zjedzenia..
Bernadeta1 09.04.2015 13:55
smacznie zrobiona wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak