Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLASYCZNY KOMPOCIK Z TRUSKAWEK, RABARBARU I JABŁKA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 szkl
jabłka 2 szt
rabarbar 6-10 lasek
cukier 6 łyżek
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
woda 2 litry
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: KLASYCZNY KOMPOCIK Z TRUSKAWEK, RABARBARU I JABŁKA

1/Wodę zagotować. Owoce umyć, rabarbar pokroić w cząstki ok 2 cm, a jabłko na ósemki wykrawając wcześniej gniazdo nasienne. Do gotującej się wody wrzucić owoce i dodać cukier oraz cynamon. Kompot gotować na miękkości owoców. Ostudzić, przelać do dzbanka i schłodzić w lodówce. Przed podaniem ozdobić miętą lub melisą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 08.04.2015 19:02
uwielbiam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak