Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w śmietanie

4.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 250 gramów
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 250 mililitrów
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 0.5 łyżeczki
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki
mąka pszenna do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w śmietanie

Wątróbkę opłukać, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką.

Na patelni lub w garnku rozgrzać trochę oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek i chwilę smażyć.

Do podsmażonej cebuli dodać wątróbkę i podlać odrobiną wody (1/4 szklanki) doprawić przyprawami (bez soli) oraz ziołami.

Dusić do miękkości na małym ogniu ok 15 min. Na koniec podlać śmietaną, wymieszać i posolić. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 10.04.2015 08:45
Lubię wątróbkę drobiową, ale taka jej wersja to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak