Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUSZLE Conchiglie Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron muszelki 400 gram
cebula 1 szt
pieczarki 250 gram
filet z kurczaka 0,5 kg
groszek konserwowy 1 puszka
śmietana 30% 200 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: MUSZLE Conchiglie Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM

1/ Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w ósemki. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami, a następnie dodać filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i tymiankiem. Pod koniec dodać groszek i całość dusić jeszcze do miękkości groszku.

2/Na koniec całość wymieszać ze śmietaną. Gotowy sos przelać do makaronu i wymieszać. Podawać gorący, posypany zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 10.04.2015 12:18
wszelkie dania makaronowe są przepyszne to też mi się bardzo podoba
Betina#45 08.04.2015 18:13
mniam ! świetne danie
Michał2 08.04.2015 17:47
dobre jedzenie
bietka 08.04.2015 17:43
pyszny makaronik :)
marzut 08.04.2015 16:10
super przepis
W poszukiwaniu inspiracji 08.04.2015 15:49
Uwielbiam połączenie kurczaka i pieczarek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak