Sposób przygotowania

Z pierwszych pięciu składników pieczemy biszkopt. PO upieczeniu dzielimy go na dwie części.

Z kolejnych czterech składników przygotowujemy ciasto kokosowe: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy kokos i proszek do pieczenia - całość delikatnie mieszamy. Pieczemy na złoty kolor w temp. 160-180 stopni przez 30 minut.

Przygotowujemy masę: mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, i żółtka mieszamy, gotujemy budyń.
Masło ucieramy na puch i dodajemy wystudzony budyń i kawę, ciągle mieszamy.

Przekładamy: biszkopt. masa, ciasto kokosowe, masa, biszkopt, polewa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    pasowałby do tej kawki, która piję
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pychota:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smakowite;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    oj juz nabrałam ochoty na kes

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !