Sposób przygotowania

Ser twarogowy dwukrotnie przemielić przez maszynkę. Również przez maszynkę do mielenia należny przepuścić obrane brzoskwinie (wyjąć pestki), suszone daktyle i migdały. W misce utrzeć żółtka z cukrem pudrem i miodem. Cały czas mieszając dodawać kolejno zmielony ser, brzoskwinie, daktyle, migdały, mąkę i na samym końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Składniki połączyć, aby powstała gładka masa. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC na 50 minut.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super przepisy na ciasta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    lubię takie ciasta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !