Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe ciasto

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 30 dag
sera twrogowego pełnotłustego 30 dag
brzoskwiń 3 szt.
cukru pudru 12 dag
jajek 7 szt.
migdałów 5 dag
daktyli bez pestek 5 dag
miodu 3 łyżki
olej 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe ciasto

Ser twarogowy dwukrotnie przemielić przez maszynkę. Również przez maszynkę do mielenia należny przepuścić obrane brzoskwinie (wyjąć pestki), suszone daktyle i migdały. W misce utrzeć żółtka z cukrem pudrem i miodem. Cały czas mieszając dodawać kolejno zmielony ser, brzoskwinie, daktyle, migdały, mąkę i na samym końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Składniki połączyć, aby powstała gładka masa. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC na 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 02.01.2012 11:21
pyszne
ewelinapac 01.11.2011 15:09
uwielbiam
madi356 22.07.2011 00:10
lubię takie ciasta:)
PaniMISIOWA 12.04.2011 19:05
fajne
Gosia40 19.08.2010 17:16
Super przepisy na ciasta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak