Sposób przygotowania

Masło roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.Borówki myjemy i pozostawiamy do osuszenia.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Dodajemy ostudzone masło a następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na jednolita masę.Gotowe ciasto przelewamy do blachy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na ciasto równomiernie wysypujemy borówki, a następnie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 50 min..Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    mniam, pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciacho - rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    tez mi sie podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !