Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKŁAŻANY FASZEROWANE RYŻEM I PIECZARKAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt
por (biała część) 1 szt
ryż 150 gram
pieczarki 200 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 3-4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: BAKŁAŻANY FASZEROWANE RYŻEM I PIECZARKAMI

Kroki postępowania

1
1/ Ryż ugotować do miękkości. Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wydrążyć środki, których nie wyrzucamy. Wydrążone bakłażany oprószyć solą. I odczekać aż puszczą sok.
Krok 1 - BAKŁAŻANY FASZEROWANE RYŻEM I PIECZARKAMI  foto
2
2/ Pora pokroić w pół talarki a pieczarki posiekać. Podsmażyć razem z porem na odrobinie oliwy i połową kostki grzybowej, doprawić solą, pieprzem, ziołami. Następnie dodać pokrojone środki bakłażanów. Smażyć do odparowania wody, na koniec dodać ryż.
Krok 2 - BAKŁAŻANY FASZEROWANE RYŻEM I PIECZARKAMI  foto
3
3/ Gotowym farszem napełniać bakłażany i piec ok 20-30 min w temperaturze ok 200 stopni. Doskonale smakują polane sosem grzybowym.
Krok 3 - BAKŁAŻANY FASZEROWANE RYŻEM I PIECZARKAMI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.04.2015 15:59
uwielbiam to połączenie :) Pyszne są!
Krzysztof15 05.04.2015 11:09
bardzo smaczne
marzut 05.04.2015 10:03
super przepis.
Maridka19 05.04.2015 08:27
Pyszniutkie bardzo lubię :)
mysza75 04.04.2015 22:07
uwielbiam bakłażany mogę jeść codziennie
Ania321 04.04.2015 19:01
Pyszne danie :)
Jadwiga/Jaga85 04.04.2015 16:55
Bardzo apetycznie!
IwonaDD 04.04.2015 16:07
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak