Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na każdą okazję

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata dębolistna, karbowana, czerwona 4-5 liści
sałata lollo, karbowana, zielona 4-5 liści
sałata masłowa 4-5 liści
ser żółty 10 dkg
pomidory 3-4 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
woda 4-5 łyżek
oliwa 4-5 łyżek
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na każdą okazję

Główki sałat rozdzielić na liście, dokładnie je umyć i osuszyć. Porwać je w rękach i umieszczać w dużej misce. Pomidory i żółtą paprykę również umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Żółty ser i cebulę pokroić na kawałki podobnej wielkości. Do małej szklanki wlać olej lub oliwę z oliwek, wodę oraz sos sałatkowy - składniki te dobrze wymieszać. Przygotowane wcześniej warzywa wymieszać w misce, na końcu dolać sos sałatkowy i ponownie wymieszać. Sałatkę można wykorzystać np. do drugiego dania lub spożywać samą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 27.02.2011 11:17
smaczna
iwona332 22.09.2010 23:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak