Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, włożyć całą do dużego garnka, zalać wrzątkiem i obgotowywać, stopniowo zdejmując mięknące listki. Ściąć z nich grubsze nerwy, brać po dwie sztuki i zawijać w nie kiełbaski(tak jak gołąbki). Na dnie dużego rondla ułożyć pozostałe liście, na nich zawinięte kiełbaski, zalać gorącym bulionem, dodać olej oraz pomidory z puszki. Dusić prze 25-30 minut pod przykryciem. Doprawić sos cukrem, solą i pieprzem wg gustu. Podawać z puree. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pralinka

    Kurczę, a mi ślinka cieknie... ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    fajny pomysl !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobię sobie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !