Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojone w plasterki pieczarki . Papryki ( oczyszczone ) pokroić w paseczki ). Papryki i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszone mini kostki czosnkowe ( lub utarty czosnek ), masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by płyn mógł lekko odparowywać .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis .schabowy inaczej
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Piękne wszystko przepisy i zdjęcia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo apetyczne schabowe i bardzo ciekawie podane
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wyglada swietnie :) az by sie zjadło!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wygląda pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    schabowe najlepiej smakują na smalcu, mniam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !