Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONY GROSZEK PO FRANCUSKU

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 2 szkl
cebula 2 szt
boczek parzony 6 plastrów
sałata masłowa 0,5 główki
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1/4 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONY GROSZEK PO FRANCUSKU

1/ Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek pokrojony w drobną kostkę i cebulę w grube talarki. Podsmażony boczek i cebulę przełożyć do garnuszka dodać masło, sól, pieprz i opłukany groszek. Zalać wszystko bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy groszek będzie już miękki (ale ma się nie rozpadać) wyłączyć palnik i dodać liście sałaty pokrojone w paski. Całość wymieszać i gorące podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.04.2016 14:54
ciekawy sposób
caralajna 04.04.2015 05:23
ale fajny przepis
jagoda5913 03.04.2015 10:40
Super przepis
katerinaJ 02.04.2015 15:23
Dziękuję i serdecznie polecam taką wersję groszku :)
Alex_M 02.04.2015 14:20
kiedyś robiłam coś podobnego i dobre było :)
sylwia_sl 02.04.2015 12:33
ciekawy pomysł, bardzo mi sie podoba
NatalkaC 02.04.2015 09:51
Wygląda bajecznie, na pewno smaczny wypróbuję przy najbliższej okazji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak