Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka , marchew, pietruszkę , seler, por , grzyby ,czosnek . Bulionetkę - zalać wodą i gotować przy uchylonej pokrywce 30 minut. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki , drobno pokroić i dodać do wywaru. razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami . Gotować jeszcze 30 minut. Wyjąć mięso, warzywa, grzyby . Zmiksować w malakserze ( razem z czosnkiem ) .
Doprawić do smaku cukrem , pieprzem , przecierem pomidorowym. Zagotować .
Podawać czystą w filiżance posypując natka pietruszki, pokrojonymi w cienkie paseczki wyjętymi z zupy grzybami i pokrojonymi w cienkie paseczki suszonymi pomidorami z oleju.
Proponuję podawać z drożdżowymi pasztecikami z farszem grzybowym.
Z mięsa z kurczaka i warzyw ( marchew, pietruszka, seler ) z zupy można zrobić na kolację prosta sałatkę ( dołożyć 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach ) lub zmielić i użyć jako farsz do naleśników, pierogów, pasztecików .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    A przepis na te paszteciki Pani ma?- bo wyglądają pysznie :)
  • 6
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Super zupka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką pomidorówkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !