Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane szprotkami w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki w sosie pomidorowym 2 puszki
majonez tradycyjny 3 łyżki
cebula biała 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pietruszka zielona 2 listki
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane szprotkami w sosie pomidorowym

Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka i ułożyć na półmisku ozdobionym sałatą masłową wydrążoną częścią do góry. Szprotki wymieszać z majonezem, drobniutko posiekaną cebulką i zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami. Powstałą masą napełniać jajka. Udekorować listkami pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak