Sposób przygotowania

Z mąki, jednego jajka, oleju i wody zagnieść ciasto na pierogi. Przygotować farsz: Ser rozgnieść z jednym jajkiem, 2 łyżkami cukru i cynamonem, aż powstanie jednolita masa. Rozwałkować ciasto, nakładać serowy farsz i zlepiać pierożki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie ok 5 min po wypłynięciu na powierzchnię. Pierożki podawać z roztopionym masłem, posypane cukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    moga byc dobre ale ja nie lubie cynamonu :|
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychota, dawno nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z cynamonem jeszcze nie robiłam, super pomysł;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam :]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !