Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POTRAWKA Z CUKINII, TUŃCZYKA, FASOLI I POMIDORÓW

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
cebula 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
tymianek
czosnek 2 ząbki

Porada

Po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Potrawka pasuje do pieczywa, ryżu, kasz i makaronów.

Przepis i sposób przygotowania na: POTRAWKA Z CUKINII, TUŃCZYKA, FASOLI I POMIDORÓW

1/Cukinie umyć i pokroić w plastry, oprószyć solą i ostawić na ok 15 min by puściła soki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Do zeszklonej cebuli dodać odcedzoną cukinię, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwilę poddusić. Dodać pomidory i dusić wszystko do miękkości. Pod koniec dodać fasolę i tuńczyka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 31.03.2015 10:33
Lubiė takie potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak