Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W PÓŁSŁODKIEJ ZALEWIE Z KOLENDRĄ I PAPRYKĄ
2/Składniki zalewy zagotować i gorącą zalewać cukinię. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 15 min. Po pasteryzacji stawiać do góry dnem do wystygnięcia.
cukinia | 1,5-2 kg obranej |
papryka czerwona | 2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt do słoika |
Kolendra cała Prymat | 3-6 ziaren do słoika |
woda | 4 szkl |
ocet 10 % | 1 szkl |
cukier | 1 szkl |
sól | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: