Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA W PÓŁSŁODKIEJ ZALEWIE Z KOLENDRĄ I PAPRYKĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 1,5-2 kg obranej
papryka czerwona 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt do słoika
Kolendra cała Prymat 3-6 ziaren do słoika

Zalewa

woda 4 szkl
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1 szkl
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA W PÓŁSŁODKIEJ ZALEWIE Z KOLENDRĄ I PAPRYKĄ

1/ Cukinię umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić w dowolny kształt. Paprykę pociąć w drobne paski. Do każdego słoika wrzucić kilka kulek kolendry, liść laurowy a następnie włożyć cukinię uzupełniając papryką (dla koloru).

2/Składniki zalewy zagotować i gorącą zalewać cukinię. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 15 min. Po pasteryzacji stawiać do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak