Sposób przygotowania

Ziemniaki po obraniu zetrzeć na grubej, buraczanej tarce, 2 cebule zetrzeć najdrobniejszej tarce na miazgę. Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz i świeżo startą gałkę, wszystko razem wymieszać i smażyć placki średniej wielkości na patelni z olejem. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku
Do rondelka na łyżkę oleju wsypać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, zeszklić ją i doprawić solą i pieprzem. wsypać pokrojone w koskę pieczarki, dodać masło i smażyć wsypując posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić pieprzem- powinno być dość ostre.
Usmażone placki włożyć do rondelka z pieczarkami- wtedy fajnie przejdą swoimi smakami.
Nakładać na talerze- placki, na wierzch pieczarki, polać jogurtem naturalnym i posypać słodką papryką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam placki z pieczarkami ale z jogurtem jeszcze nie jadlam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pomysłowe, jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !