Sposób przygotowania

Jajka posiekać. Bulion rozpuścić w wodzie, dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotować razem. Po chwili wlać zsiadłe mleko i roztrzepać. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z żółtkiem oraz wodą, zalać wrzący żurek. Chwile zagotować, doprawić do smaku, podawać z posiekanym jajkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy takiego nie jadłam
  • 9
    original
    Opublikowano

    plocia

    aż mnie ciary przeszły, na mleku zsiadłym ? hm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    meka smietana lepsza
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo szybka ta zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie jadłam takiego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !