Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z mleka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l
żółtko jajek 1 szt
kiełbasa 25 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bulion 0,5 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z mleka

Jajka posiekać. Bulion rozpuścić w wodzie, dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotować razem. Po chwili wlać zsiadłe mleko i roztrzepać. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z żółtkiem oraz wodą, zalać wrzący żurek. Chwile zagotować, doprawić do smaku, podawać z posiekanym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.10.2013 20:17
Nie jadłam takiego.
Karolcia12 07.09.2010 14:12
bardzo szybka ta zupa
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:03
meka smietana lepsza
plocia 16.08.2010 20:42
aż mnie ciary przeszły, na mleku zsiadłym ? hm
Monika193
Monika193 15.08.2010 13:17
nigdy takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak