Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
jabłka 2 duże
przyprawy do piernika 1 łyżeczka
rodzynki 1 garść
masło
jajko 1 szt
cukier brązowy 1 łyżkaplus 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
jabłka obierz i pokrój w kostkę , łyżkę masła rozpuść w garnku dodaj 1 łyżkę cukru oraz rodzynki , przyprawy i duś 5-7 minut
Krok 1 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto
2
ciasto rozwiń
Krok 2 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto
3
podziel na prostokąty
Krok 3 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto
4
na każdym układaj nadzienie
Krok 4 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto
5
jajko roztrzep ,brzegi ciasta posmaruj jajkiem
Krok 5 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto
6
zwijaj w ślimaczki
Krok 6 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto
7
posmaruj jajkiem ,posyp resztą cukru,piecz w 200 stopniach 15 minut.
Krok 7 - francuskie z prażonym jabłkiem i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.06.2015 00:19
wspaniałe !!!! zabieram przepis ;-)
Ela15 08.04.2015 14:35
świetnie wyszły
Krystyna32 31.03.2015 07:33
bardzo apetyczne
Barbara777 30.03.2015 23:11
smaczne drożdżówki
eliza135 30.03.2015 20:06
palce lizać
cooked 30.03.2015 18:22
pychotka
IZABELA29 30.03.2015 18:14
wspaniałe wypieki
Kolorowa 30.03.2015 18:00
Są na pewno pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak