Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 500 gram
masło klarowane 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony filet z łososia kroimy na dowolnej wielkości kawałki.Solimy i przyprawiamy pieprzem cytrynowym .Układamy w pojemniku i odstawiamy na ok 30 minut aby przeszedł przyprawami.
Krok 1 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE foto
2
Rozgrzewamy patelnię i dodajemy masło klarowane.Układamy filet na rozgrzanym maśle .Zaczynamy smażenie od strony skóry,.Smażymy na niewielkim płomieniu ok 3-4 minut.Przekładamy delikatnie na drugą stronę i smażymy jeszcze ok 1-2 minut(zależy od grubości ryby).
Krok 2 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE foto
3
Łososia podajemy z ziemniaczkami pure i surówką.
Krok 3 - FILET Z ŁOSOSIA SMAŻONY NA MAŚLE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.06.2015 21:30
pyszna rybka
adelajda 07.05.2015 11:17
łososia w każdej postaci uwielbiam :)
Motorek 27.04.2015 08:34
smaczna rybka
pestka 21.04.2015 15:06
bardzo smaczna rybka
romanrafal
romanrafal 03.04.2015 17:31
pyszna rybka
Barbara777 30.03.2015 23:26
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak