Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami i jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
boczek 15 dag
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
zielona natka z cebulki 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 0,5 (gorąca)
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami i jajkiem

Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto na pierogi. Przygotować farsz: boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, połowę odłożyć. Do pozostałego boczku dodać drobno posiekaną cebulę, utarte na grubej arce pieczarki. Wszystko poddusić ok 10 min, lekko przestudzić, dodać posiekane jajka na twardo, posiekaną natkę z zielonej cebulki, doprawić do smaku, przemieszać. Ciasto rozwałkować, nakładać farsz na ciasto i sklejać pierogi. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie ok 5 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze smażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.02.2014 21:08
Smakowicie wyglądają.
Iwusia 21.05.2013 23:55
bardzo smaczne pierogi :)
Ewelina38 09.07.2012 22:31
przepysznie wyglądają
barbara11561 20.09.2011 18:58
świetne
barbara11561 20.09.2011 18:56
pyszne
MAR3STA 24.02.2011 21:00
fajne połączenie;)
Margo1 26.12.2010 12:37
ciekawe połączenie i na pewno smakują wyśmienicie
wedith1 01.10.2010 07:52
Ciekawe połączenie
bogumiła3 17.09.2010 20:54
super
banditka 13.09.2010 10:16
z jajkiem nie jadlam
banditka 13.09.2010 10:16
z jajkiem nie jadlam
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:04
super wyglada
plocia 16.08.2010 20:46
z jajkiem to dla mnie nowość
Monika193
Monika193 14.08.2010 06:47
oj napewno pyszne reniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak