Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt mojej Mamy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sok z 1/2 cytryny
mąka krupczatka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt mojej Mamy

Ubić pianę z białek, dodać cukier, rozmiksować. na sztywno.
Żółtka, sok z 1/2 cytryny i proszek do pieczenia wymieszać w innej miseczce i dodać do ubitej przedtem piany.
Do masy wsypać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać.
Piec ok 30 min w temp. ok 170stopni.
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak