Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 2 sztuki

Marynata

olej z suszonych pomidorów 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1,5 łyżki
miód 2-3 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
cząber
Majeranek suszony Prymat
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Owoc jałowca cały Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i osuszyć przy pomocy papierowego ręcznika. Marynata: W misce wymieszać podane składniki.
Krok 1 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
2
Mięso przełożyć do niemetalowego naczynia. Dokładnie natrzeć udka z kurczaka przygotowaną marynatą.
Krok 2 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto
3
Naczynie przykryć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Piec w temperaturze 190°C do momentu aż skórka będzie chrupiące a mięso miękkie.
Krok 3 - Udko pieczone w marynacie miodowo-musztardowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 28.03.2015 09:57
Wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak