Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto na jogurcie z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 180 g
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
olej 3/4 szklanki
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jabłka 2 sztuki

Porada

-Tak przygotowane ciasto może spokojnie zastąpić biszkopt, świetnie smakuje przełożone kremem. -Ciasto spokojnie upieczemy w prodziżu.

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto na jogurcie z jabłkami

1. Jajka ucieramy z cukrem drewnianą, dużą łyżką. Dodajemy pozostałe składniki (prócz jabłek). Ucieramy tą samą łyżką na gładką i jednolitą masę (nie miksujemy!).

2. Dużą tortownicę (o średnicy 32 cm) smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto. Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na plasterki. Plastry jabłek układamy na cieście. Pieczemy 35-40 minut w 200 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.03.2015 10:37
smaczne ciasto
Skotka 27.03.2015 20:53
Lubię takie:)
idealme 27.03.2015 18:25
pyszności :)
Ania321 27.03.2015 17:48
Pyszne ciasto :)
luna76 27.03.2015 17:26
a niezwykle puszysta!!! :)
IwonaDD 27.03.2015 17:11
wygląda pysznie i puszyście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak