Sposób przygotowania

odparować mleko z cukrem aż zostanie \\3 jego początkowej objętości. Następnie przetrzeć przez sitko aby zlikwidować grudki. Kiedy temp. mleka spadie do 45stopni odsuń powstały na jego powierzchni kożuch i trzepaczką połącz mleko+cukier z szafranem i jogurtem. Przykryj i odstaw w spokojne miejsce w pobliżu ciepła aby nie ostygło. Po 46godzinach powinno być gotowe wtedy nalezy schłodzić. POdawać na zimno posypany odrobiną gałki muszkatołowej

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    faktycznie słodki :0
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    ciekawy przepis warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !