Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RUKOLA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, POMARAŃCZĄ I DRESSINGIEM

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

rukola 2 garście
szynka parmeńska 4 plastry
pomarańcza 1 szt

Dresing

miód płynny 1 łyżka
sok z pomarańczy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: RUKOLA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, POMARAŃCZĄ I DRESSINGIEM

1/ Rukolę opłukać, rozłożyć na płaskim talerzu. Pomarańczę obrać, pokroić na kawałki, ułożyć na rukoli razem z kawałkami szynki. Miód połączyć z sokiem z pomarańczy i skropić po wierzchu sałatko - przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 27.03.2015 10:30
super sałatka :)
Monika-twin 27.03.2015 09:29
zdrowe moje smaki.
Jadwiga/Jaga85 26.03.2015 18:44
Kolorowo, zdrowo- SUPER!
Internetowa Kuchnia 26.03.2015 17:51
Bardzo apetyczna sałateczka :)
as28 26.03.2015 17:30
fajna sałatka
mirosława4 26.03.2015 16:43
jaka kolorowa :)
kanu83 26.03.2015 16:22
Pysznie , zdrowo, kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak