Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4 szt
ogórek konserwowy 1 szt
bulion 1 szklanka
sok pomidorowy 0,5 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek konserwowy 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w galarecie

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie, dodać sok pomidorowy i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Do naczynia wlać warstwę galarety i zaczekać aż zastygnie. Na warstwie galarety ułożyć plasterki jajka i 2 parówek, wsypać łyżkę groszku. Znów zalać galaretą. Pokroić pozostałe parówki, ogórka, ułożyć w naczynia wraz z groszkiem, zalać galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2013 22:55
Ciekawy pomysł na parówki.
Angelika10 17.06.2012 21:53
Super
olkaaa 04.03.2012 11:02
super
eli82 04.12.2011 12:01
super
Agnik 21.06.2011 21:59
interesujące
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:02
ciekawe
plocia 16.08.2010 20:41
to coś nowego ale jakoś smaku nie mogę wyczuć :)
Monika193
Monika193 15.08.2010 13:17
z pewnoscia pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak