Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Z RICOTTĄ, TUŃCZYKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI, KAPARAMI I OLIWKAMI

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka krupczatka 1 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
margaryna 50 gram
śmietana 18 proc 6 łyżek

Farsz

kapary całe Smak 2 łyżki
oliwki czarne Smak 10 szt
oliwki zielone Smak 5 szt
pomidory suszone Smak 6 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser ricotta 200 gram
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Z RICOTTĄ, TUŃCZYKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI, KAPARAMI I OLIWKAMI

1/ Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę i włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto wylepić w formę do tarty, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 15 min do zarumienienia się ciasta.

2/ W międzyczasie Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, oliwki na plasterki, tuńczyka lekko ''podziobać'' widelcem. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy i serek, dokładnie wymieszać. Na podpieczone ciasto wylać masę serową i ułożyć na niej pomidory, oliwki, tuńczyka i kapary. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok 10-15 min aż ser się zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.03.2015 20:03
bardzo smaczna
IwonaDD 26.03.2015 15:44
brzmi i wygląda przepysznie
cooked 26.03.2015 15:26
rewelacyjnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak