Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piers z kurczaka w sosie serowo-smietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka pieczona 1
ser topiony 1 prostokąt
śmietana 18 proc 1 mała
makaron rurki

Przepis i sposób przygotowania na: piers z kurczaka w sosie serowo-smietanowym

Pokroić pierś na kosteczki ok 2 cm. Podsmażyć na patelni. Dodać małą śmietanę, zamieszać. Dodać ser topiony, doprowadzić do jego całkowitego roztopienia. Dodać przyprawę do kurczaka. Ugotować makaron. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem, posypać papryką i ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak