Sposób przygotowania

Dwie pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody i schładzamy.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml wody i schładzamy.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę.
W innym pojemniku ubijamy serek waniliowy z galaretkami pomarańczowymi
Łączymy masę serkową z masą śmietanową, dokładnie mieszamy i dodajemy czarne porzeczki. Wstawiamy masę do lodówki.
Biszkopty układamy w tortownicy. Na biszkoptach kładziemy masę, na wierzchu układamy czerwone porzeczki i zalewamy paroma łyżkami galaretki truskawkowej, tylko tak, żeby przykryło porzeczki. Wstawiamy do lodówki i jak galaretka na cieście stężeje dopiero wlewamy resztę galaretki- dzięki temu porzeczki nie będą wypływać.
Sernik przed podaniem powinien stać co najmniej 3 godziny w lodówce

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pycha serniczek musi być:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    fajny
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam sernik :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawie wygląda !
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię porzeczki czarne ,zawsze u cioci je zrywałam z krzaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !