Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy w misce z bułką tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego mielone mięso i smażymy. 2 papryki kroimy w kostkę i dokładamy do mięsa, smażymy jeszcze 10 minut i zostawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie pozostałe papryki myjemy, odkrajamy czubki i wyjmujemy gniazda nasienne.
Wypełniamy powstałe \"miseczki\" farszem mięsnym, przykrywamy plastrem mozarelli i odkrojonym czubkiem papryki.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i kilkoma łyżkami wody i pieczemy w 150 stopniach, ok 30 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Ciekawe połączenie. Wygląda świetnie:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mniam.......pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !